Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Limburg laat zich geen crisis aanpraten

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 17:00

Ondanks onzekerheden als de handelsoorlog, de Brexit, de stikstof- en PFAS-crisis en de onrust in het Midden-Oosten is belangenvereniging Ondernemend Limburg positief gestemd over het jaar 2020.

Volgens het samenwerkingsverband van LWV, LLTB en MKB-Limburg is het wel belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in infrastructuur en dat er meer arbeidsmigranten nodig zijn om te kunnen blijven groeien.

Nooit klaar
“De Limburgse economie staat er in algemene zin goed voor, maar we zijn nooit klaar”, stelt voorzitter Léon Faassen van Ondernemend Limburg in zijn nieuwjaarstoespraak. “Het is o zo verleidelijk om je -samen met iedereen - een crisis aan te praten. Maar Ondernemend Limburg laat zich niet in de put praten.”

Bereikbaarheid
Volgens de belangenclub zijn de ondernemers de aanjagers van de Limburgse economie, welvaart en welzijn. Om dat overeind te houden, is wel samenwerking nodig tussen ondernemers. Maar ook de provincies, gemeenten en waterschap moeten meedoen. Onder andere de infrastructuur en bereikbaarheid moeten verbeteren, stelt de organisatie. Ook de inzet van internationale werknemers blijft een aandachtspunt.

Arbeidsmigranten
"We kunnen alleen blijven ondernemen als we voldoende internationale werknemers mogen verwelkomen en huisvesten, als er wordt geïnvesteerd in de infrastructuur en als er een einde komt aan het stikstofdossier", legt Faassen uit. "Maar in de kern hebben we een sterke uitgangspositie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen