Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Limburg gaat bedrijven helpen innoveren

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 18:01

Bedrijven die hulp en kapitaal nodig hebben om te innoveren, kunnen vanaf dinsdag terecht bij 'De Groeischakelaar' van Ondernemend Limburg. Dat is een provinciaal aanspreekpunt waar bedrijven terecht kunnen met vragen.

Op dit moment zijn er verschillende instanties, zoals de provincie, gemeenten en LIOF, die subsidies verstrekken en zijn er verschillende andere partijen die bedrijven helpen met innovaties.

Onduidelijkheid
"Voor ondernemers is het niet altijd even duidelijk waar men het beste terecht kan", zegt voorzitter Monique Princen van Ondernemend Limburg. "Het vinden van bijvoorbeeld de juiste financiering is vaak lastig."

Innovatiemakelaars
Het nieuwe initiatief moet daar verandering in brengen. Het samenwerkingsverband van de Limburgse ondernemersvereniging LLTB, LWV en MKB-Limburg heeft twee 'innovatiemakelaars'
aangetrokken. Die moeten bedrijven helpen bij het vinden van financiering.

Netwerk
Daarnaast moeten ze ondernemers in contact brengen met kennisinstellingen en andere partners, om innovaties te ondersteunen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat bedrijven uit verschillende sectoren met elkaar gaan samenwerken en kennis en kunde gaan delen.

Toegevoegde waarde
Volgens gedeputeerde Joost van den Akker kan het nieuwe initiatief een toegevoegde waarde zijn voor de Limburgse economie. "Het midden- en kleinbedrijf vormt de krachtige motor van de Limburgse economie. Voor de ondernemers die willen groeien en innoveren, moet het aanbod aan hulp helder en simpel toegankelijk zijn", stelt hij. "Zij moeten snel naar het juiste loket worden doorverwezen. Zo schept de Provincie, in samenwerking met de regionale overheden, ruimte voor ondernemerschap, kennis en innovatie."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen