Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderkoelde verdwaalde vrouwen van Sint Pietersberg gered

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 14:56

Politie, brandweer en ambulance zijn woensdagavond uitgerukt naar de Sint Pietersberg in Maastricht voor twee verdwaalde vrouwen.

Dat laat de politie weten op Facebook.

Verdwaald
De vrouwen waren gaan wandelen, maar kwamen er na een tijdje achter dat ze niet meer wisten waar ze waren. Volgens de politie waren ze van de route afgeweken en had het duo geen idee hoe ze weer in de bewoonde wereld moesten komen.

Alarmnummer
Omdat het snel donker begon te worden, de temperatuur daalde en een van de vrouwen medische hulp nodig had, besloten ze maar het alarmnummer te bellen. Omdat ze al twee uur vastzaten op de locatie, rukten de hulpdiensten massaal uit om het tweetal te zoeken. Nadat de locatie van de vrouwen dankzij het signaal van hun telefoon kon worden vastgesteld, wisten agenten het tweetal na enig klimwerk te vinden.

Helikopter
Daardoor hoefde een ingeschakeld drone-team en helikopter niet meer in actie te komen. De vrouwen waren door de hectische wandeling in de kou onderkoeld geraakt en zijn onderzocht door het toegesnelde ambulancepersoneel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen