Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderkoelde verdwaalde vrouwen van Sint Pietersberg gered

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 14:56

Politie, brandweer en ambulance zijn woensdagavond uitgerukt naar de Sint Pietersberg in Maastricht voor twee verdwaalde vrouwen.

Dat laat de politie weten op Facebook.

Verdwaald
De vrouwen waren gaan wandelen, maar kwamen er na een tijdje achter dat ze niet meer wisten waar ze waren. Volgens de politie waren ze van de route afgeweken en had het duo geen idee hoe ze weer in de bewoonde wereld moesten komen.

Alarmnummer
Omdat het snel donker begon te worden, de temperatuur daalde en een van de vrouwen medische hulp nodig had, besloten ze maar het alarmnummer te bellen. Omdat ze al twee uur vastzaten op de locatie, rukten de hulpdiensten massaal uit om het tweetal te zoeken. Nadat de locatie van de vrouwen dankzij het signaal van hun telefoon kon worden vastgesteld, wisten agenten het tweetal na enig klimwerk te vinden.

Helikopter
Daardoor hoefde een ingeschakeld drone-team en helikopter niet meer in actie te komen. De vrouwen waren door de hectische wandeling in de kou onderkoeld geraakt en zijn onderzocht door het toegesnelde ambulancepersoneel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen