Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderkoelde verdwaalde vrouwen van Sint Pietersberg gered

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 14:56

Politie, brandweer en ambulance zijn woensdagavond uitgerukt naar de Sint Pietersberg in Maastricht voor twee verdwaalde vrouwen.

Dat laat de politie weten op Facebook.

Verdwaald
De vrouwen waren gaan wandelen, maar kwamen er na een tijdje achter dat ze niet meer wisten waar ze waren. Volgens de politie waren ze van de route afgeweken en had het duo geen idee hoe ze weer in de bewoonde wereld moesten komen.

Alarmnummer
Omdat het snel donker begon te worden, de temperatuur daalde en een van de vrouwen medische hulp nodig had, besloten ze maar het alarmnummer te bellen. Omdat ze al twee uur vastzaten op de locatie, rukten de hulpdiensten massaal uit om het tweetal te zoeken. Nadat de locatie van de vrouwen dankzij het signaal van hun telefoon kon worden vastgesteld, wisten agenten het tweetal na enig klimwerk te vinden.

Helikopter
Daardoor hoefde een ingeschakeld drone-team en helikopter niet meer in actie te komen. De vrouwen waren door de hectische wandeling in de kou onderkoeld geraakt en zijn onderzocht door het toegesnelde ambulancepersoneel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen