Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderkoelde CitySwim-held (82) weer gezond thuis

Geplaatst opzondag 3 september 2017 - 20:32

De 82-jarige Henk Montulet uit Roermond is de held van de eerste editie van de plaatselijke CitySwim.

Ondanks zijn hoge leeftijd nam hij deel aan het zwemevenement in open water.

Onderkoeld
De oud-militair deed een uur en een kwartier over zijn rondje van één kilometer door de Roer en de Maas. De watertemperatuur was slechts 19 graden en toen hij de finish had gehaald, bleek hij flink onderkoeld te zijn. Na een nachtje ter observatie in het Roermondse ziekenhuis te hebben doorgebracht, is hij inmiddels weer gezond en wel thuis.

IJzersterk
"Ik kan me vrijwel niets meer herinneren vanaf het moment dat ik uit het water ben gekomen. Ik werd vannacht wakker in het ziekenhuis en dacht 'wat doe ik hier?', lacht de inmiddels weer montere Montulet. Als oud-strijder blijkt hij over een ijzersterke wil te beschikken en was hij vastberaden deel te nemen aan de zwemtocht. Toen zijn dochter hem dat afraadde, verzon hij zelfs dat hij een doktersverklaring had om mee te mogen zwemmen.

Video: L1

Beloftes
Pas nadat hij zich had ingeschreven, ging de Roermondenaar in het plaatselijke zwembad eens kijken of hij überhaupt nog een baantje kon trekken. "Ik heb honderd meter kunnen zwemmen", glimlacht Montulet, die inschatte dat hij dan ook wel een kilometer door open water moest kunnen doorstaan. "Ik heb mijn dochter vandaag plechtig moeten beloven dat ik nooit meer zoiets doe. Dat heb ik haar beloofd. Maar ja, ik heb wel vaker beloftes gebroken..."

De organisatie kijkt overigens tevreden terug op de eerste editie, waarin het streefbedrag ook werd opgehaald.

Video: L1

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen