Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderkoelde CitySwim-held (82) weer gezond thuis

Geplaatst opzondag 3 september 2017 - 20:32

De 82-jarige Henk Montulet uit Roermond is de held van de eerste editie van de plaatselijke CitySwim.

Ondanks zijn hoge leeftijd nam hij deel aan het zwemevenement in open water.

Onderkoeld
De oud-militair deed een uur en een kwartier over zijn rondje van één kilometer door de Roer en de Maas. De watertemperatuur was slechts 19 graden en toen hij de finish had gehaald, bleek hij flink onderkoeld te zijn. Na een nachtje ter observatie in het Roermondse ziekenhuis te hebben doorgebracht, is hij inmiddels weer gezond en wel thuis.

IJzersterk
"Ik kan me vrijwel niets meer herinneren vanaf het moment dat ik uit het water ben gekomen. Ik werd vannacht wakker in het ziekenhuis en dacht 'wat doe ik hier?', lacht de inmiddels weer montere Montulet. Als oud-strijder blijkt hij over een ijzersterke wil te beschikken en was hij vastberaden deel te nemen aan de zwemtocht. Toen zijn dochter hem dat afraadde, verzon hij zelfs dat hij een doktersverklaring had om mee te mogen zwemmen.

Video: L1

Beloftes
Pas nadat hij zich had ingeschreven, ging de Roermondenaar in het plaatselijke zwembad eens kijken of hij überhaupt nog een baantje kon trekken. "Ik heb honderd meter kunnen zwemmen", glimlacht Montulet, die inschatte dat hij dan ook wel een kilometer door open water moest kunnen doorstaan. "Ik heb mijn dochter vandaag plechtig moeten beloven dat ik nooit meer zoiets doe. Dat heb ik haar beloofd. Maar ja, ik heb wel vaker beloftes gebroken..."

De organisatie kijkt overigens tevreden terug op de eerste editie, waarin het streefbedrag ook werd opgehaald.

Video: L1

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen