Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudsbedrijven MAA ongerust: 'grote onzekerheid'

Geplaatst opzaterdag 15 januari 2022 - 8:30

De onderhoudsbedrijven op Maastricht Aachen Airport maken zich grote zorgen over hun voortbestaan. Door het eindeloze gesteggel over de toekomst van het vliegveld in Beek staat de werkgelegenheid van honderden werknemers op het spel, zo stellen zij in een reactie op het zogeheten concept-MKBA.

Daarvan is de belangrijkste conclusie dat vanuit het oogpunt van kosten en baten sluiting van MAA voor Limburg de beste optie is.

Samco
Directeur Constant van Schaik van vliegtuig-onderhoudsbedrijf Samco spreekt van een heel schadelijke, vervelende en totaal onverwachte discussie. Volgens hem is door het provinciebestuur en door statenleden een paar jaar geleden de garantie gegeven dat MAA open zou blijven.

Van Schaik stelt dat zijn bedrijf de gevolgen van de discussie over een eventuele sluiting nu al aan den lijve ondervindt. Zo is de bouw van een tweede hal van Samco uitgesteld, waardoor een grote Zwitserse klant heeft besloten om een deel van een afgesloten contract uit te besteden in Oost-Europa.

300 werknemers
MAA is de thuisbasis van Samco. Het bedrijf heeft 300 werknemers in dienst. Daarvan werken er zon 160 tot 170 op het vliegveld zelf. De rest wordt uitgezonden naar het buitenland. "Wij bieden al 30 jaar langdurige en hoogwaardige werkgelegenheid", aldus Van Schaik. "We willen graag bijdragen aan een duurzame luchthaven."

General Aviation Maastricht
Ook directeur Bert Hermes van General Aviation Maastricht is bezorgd. Zijn bedrijf houdt zich bezig met klein en privé luchtverkeer, bijvoorbeeld voor gasten van kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht of paardensport-evenement CHIO in Aken.

"We zouden graag willen uitbreiden. De tekeningen en plannen zijn klaar. Maar door de grote onzekerheid of het vliegveld wel of niet open blijft, blijft de uitvoering voorlopig liggen", zo zegt Hermes.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen