Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud A79: 'Meer dan alleen asfalteren'

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 16:23

Het grootschalig onderhoud aan de A79 tussen Maastricht en Heerlen noemt Rijkswaterstaat een bijzonder project. Wie denkt dat Rijkswaterstaat de snelweg alleen opnieuw gaat asfalteren, heeft het goed mis.

"Asfalteren doen we bijna iedere dag, maar hier gaan we een heel traject tegemoet. En dat we het in vier fases doen is bijzonder", zegt woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat.

Lees ook: Groot onderhoud: deel A79 vier weken dicht

Begin augustus
Het onderhoud aan de snelweg is vrijdagavond al van start gegaan. De A79 is vier weken lang van Maastricht tot Hulsberg afgesloten. De snelweg moet veiliger, stiller en duurzamer worden. De weg is berucht vanwege aquaplaning als het hard heeft geregend. Dat is een aandachtspunt voor Rijkswaterstaat.

De opknapbeurt is verdeeld in vier fases van elk vier weken. Begin augustus denkt Rijkswaterstaat klaar te zijn.

Meer dan alleen asfalteren
"Dat we dit in vier fases doen komt niet vaak voor. Maar we gaan meer doen dan alleen asfalteren", vertelt Van de Graef. Rijkswaterstaat pakt de afwatering aan, vernieuwt de geleiderails, vervangt rioleringen en de bewegwijzering wordt geüpdatet. "Kortom: een heel pakket van maatregelen.

Voor weggebruikers is het nu even door de zure appel heen bijten, maar zodra de A79 weer open is kan er weer geprofiteerd worden van een betere snelweg.

Lees ook: Werkzaamheden A79 van start: weg moet veiliger worden

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen