Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondergrondse pijpleiding Midden-Limburg van tafel

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 18:40

Het plan voor een ondergronds buizenstelsel dat via Midden-Limburg chemische stoffen van en naar Chemelot moet doorsluizen, is van tafel.

Dat heeft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maandag aan de Tweede Kamer laten weten.

Ruimte beschikbaar
Gemeentes die gebieden vrij moesten houden voor de aanleg van het buizentraject hoeven die grond daar niet langer voor beschikbaar te houden. Zij kunnen er dus weer plannen voor ontwikkelen.

Buisleidingen
Het gaat om de pijpleiding die via gemeenten als Echt-Susteren en Nederweert naar het Noord-Brabantse Laarbeek zou worden aangelegd. Ollongren schrapt het traject uit de Structuurvisie Buisleidingen 2012-2035. Een meerderheid van de Tweede Kamer drong daar in mei al op aan bij de minister.

Lees ook: Tweede Kamer tegen ondergrondse buizen Midden-Limburg

Zorgen
Begin dit jaar uitten Maasgouw, Nederweert en Helmond hun zorgen over de ondergrondse pijpleidingen. Het buizentraject was onderdeel van een traject dat van Limburg naar Rotterdam zou worden aangelegd.

Lees ook: Zorgen om ondergrondse pijpleiding Midden-Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen