Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondergelopen horecazaken Venlo compleet afgeschreven

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 15:45

De eigenaren van twee horecazaken aan de Werf in Venlo konden dinsdagochtend voor het eerst de schade opnemen na het hoogwater. De Maas heeft er alles verwoest.

Koert van den Heuvel van restaurant De Werf had lang hoop dat het allemaal wel mee zou vallen. Hij timmerde zijn zaak volledig dicht, zette een pomp binnen, maar het mocht allemaal niet baten. Alles wat in zijn zaak staat kan als verloren worden beschouwd.

Gehoopt dat het minder erg zou zijn
“Wat een puinhoop! Godverdomme zeg”, roept Van den Heuvel uit als hij met zijn laarzen door het laatste laagje water banjert door zijn zaak. Het is er donker en warm. De Maas heeft hier flink huisgehouden. Kasten zijn omgevallen, overal ligt rotzooi. De oven, alle koelingen en de gloednieuwe inductiekookplaten zijn klaar voor de sloop. Van den Heuvel: “Ik had toch gehoopt dat het iets minder erg zou zijn. Dat er nog iets te redden zou zijn.”

L1

Crowdfunding
Om de ondernemer te steunen werd er afgelopen weekend al een doneeractie opgezet voor Koert en zijn buurrestaurant Café BLVD. Die werd kort daarna ook weer stopgezet omdat beide ondernemers moeite hadden met teren op medelijden van anderen. Sinds zondag is de actie toch heropend voor De Werf en hoopt Van Den Heuvel dat het hem weer op de rit zal helpen. Er is al bijna 20.000 euro gedoneerd.

Blik vooruit
Beide restaurants hebben inmiddels besloten door te gaan en er het beste van te maken. Malou Walda van Café BLVD wil zo snel mogelijk weer operationeel zijn. “En ik hoop dat Venlonaren ons dan weer massaal zullen vinden. Dat zou voor ons de mooiste manier zijn om steun te krijgen: een vol terras als het weer kan. We worden nu een paar jaar terug gezet, maar we geven niet op.”

Keuken De Werf Venlo hoogwater
Foto: L1 (Guus Benders)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen