Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderbanken weigert bomenkap voor Awacs-vluchten

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 17:17

De gemeente Onderbanken werkt niet mee met de geplande bomenkap in het Schinveldse bos.

De gemeente houdt daarmee vast aan hun standpunt dat ze niet wil meewerken aan de uitbreiding van het aantal vliegbewegingen op de NAVO-vliegbasis, vlak over de grens in Geilenkirchen.

Grote overlast
"Op dit moment kampen we met grote overlast van alle toestellen. Door de kap van de bomen wordt de overlast nóg groter omdat de vliegtuigen lager kunnen gaan vliegen", aldus wethouder Rens Evers van Onderbanken.

Geen vergunning
Iedereen die in de gemeente een boom wil kappen moet daar een vergunning voor aanvragen, dus ook defensie. Evers: "Voor het
Schinveldse bos willen wij geen vergunning verlenen om ruimte te maken voor Awacs-toestellen. Het huidige idee van defensie past niet in het bestemmingsplan dat wij voor het gebied hebben."

Drie weken geleden maakte defensie bekend opnieuw bomen te gaan kappen in de Schinveldse bossen om zo de aanvliegroute voor de Awacs-toestellen veiliger te maken. Het was voor het eerst sinds de omsteden bomenkap van 2006 dat defensie opnieuw plannen voor bomenkap heeft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen