Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderbanken te klein voor burgemeester Clermonts

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 18:53

Onderbanken maakt te weinig haast met gemeentelijke samenwerking. Mede daardoor vertrok Mirjam Clermonts naar Meerssen, waar ze volgende week aantreedt als burgermoeder.

Dat zegt ze in een interview met de Limburgse kranten, dat vrijdag verschijnt.

Noodzaak
"Het is niet gelukt duidelijk te maken dat een gemeente met achtduizend inwoners te klein is om alle taken goed uit te voeren. Samenwerking met andere gemeenten is noodzaak. Ik wil niet in discussie over wat groot genoeg is: veertigduizend of honderdduizend. Maar een fusie met alleen Schinnen levert te weinig op", stelt Clermonts.

Zetje
Clermonts hoopt dat haar opvolgster Odile Wolfs het denkproces over samenwerking weer een nieuw zetje kan geven in de goede richting. Zelf wil ze geen al te grote gemeente. "Heerlen of Maastricht? Dat was niet eens bij me opgekomen!"

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Odile Wolfs waarnemend burgemeester Onderbanken
Odile Wolfs burgemeester tot opheffing Onderbanken
Mirjam Clermonts geïnstalleerd in Meerssen
'Burgemeester is te veel boegbeeld bij aanpak criminaliteit'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen