Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderbanken te klein voor burgemeester Clermonts

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 18:53

Onderbanken maakt te weinig haast met gemeentelijke samenwerking. Mede daardoor vertrok Mirjam Clermonts naar Meerssen, waar ze volgende week aantreedt als burgermoeder.

Dat zegt ze in een interview met de Limburgse kranten, dat vrijdag verschijnt.

Noodzaak
"Het is niet gelukt duidelijk te maken dat een gemeente met achtduizend inwoners te klein is om alle taken goed uit te voeren. Samenwerking met andere gemeenten is noodzaak. Ik wil niet in discussie over wat groot genoeg is: veertigduizend of honderdduizend. Maar een fusie met alleen Schinnen levert te weinig op", stelt Clermonts.

Zetje
Clermonts hoopt dat haar opvolgster Odile Wolfs het denkproces over samenwerking weer een nieuw zetje kan geven in de goede richting. Zelf wil ze geen al te grote gemeente. "Heerlen of Maastricht? Dat was niet eens bij me opgekomen!"

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Odile Wolfs waarnemend burgemeester Onderbanken
Odile Wolfs burgemeester tot opheffing Onderbanken
Mirjam Clermonts geïnstalleerd in Meerssen
'Burgemeester is te veel boegbeeld bij aanpak criminaliteit'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen