Overslaan en naar de inhoud gaan

Onder tak bedolven Meerlonaren eisen schadevergoeding

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 16:18

Drie inwoners van Meerlo stellen de gemeente Zutphen aansprakelijk voor de lichamelijke schade die zij opliepen omdat een tak van een kastanjeboom op ze viel.

De Meerlonaren behoorden op donderdag 16 juli tot een groep van dertig toeristen die aan de Rijkenhage in de rij stond voor een rondvaart op een van de fluisterboten.

Naar het ziekenhuis
Plotseling brak een tak van een kastanjeboom af die vervolgens landde op de wachtende dagjesmensen. Daarbij vielen vijf gewonden. Behalve twee vrouwen (65 en 66) en een man uit Meerlo (66) werden vrouwen uit Zevenaar (69) en Amsterdam (40) naar het ziekenhuis vervoerd.

Kosten verhalen
De Meerlonaren lagen enkele dagen in het ziekenhuis. Er was onder meer sprake van gebroken ruggenwervels, een gebroken nekwervel en een lies- en kuitbeenbreuk. De slachtoffers willen de kosten die ze moeten maken vanwege de opgelopen verwondingen verhalen op Zutphen.

Aansprakelijkheid
De verzekeraar van die gemeente heeft een onderzoek naar de mogelijke aansprakelijkheid van Zutphen ingesteld. Die gemeente zegt niet te weten hoe lang dat onderzoek nog duurt.

'Risicoboom'
Na het ongeval bij de fluisterboten bleek dat de paardenkastanje uit 1959 waarvan de tak afviel sinds februari stond aangemerkt als 'risicoboom'. De boom had de kastanjebloedingsziekte en was aangetast door zwammen. Een maand voor het ongeval is de bewuste kastanje op de kaplijst gezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toeristen uit Meerlo gewond door vallende tak in Zutphen
Trucker uit Kerkrade (43) zwaargewond na ernstig ongeluk
Drie gewonden vallende tak Zutphen nog in ziekenhuis
Bestuurder brommobiel gewond bij botsing in Meerlo
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen