Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onder tak bedolven Meerlonaren eisen schadevergoeding

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 16:18

Drie inwoners van Meerlo stellen de gemeente Zutphen aansprakelijk voor de lichamelijke schade die zij opliepen omdat een tak van een kastanjeboom op ze viel.

De Meerlonaren behoorden op donderdag 16 juli tot een groep van dertig toeristen die aan de Rijkenhage in de rij stond voor een rondvaart op een van de fluisterboten.

Naar het ziekenhuis
Plotseling brak een tak van een kastanjeboom af die vervolgens landde op de wachtende dagjesmensen. Daarbij vielen vijf gewonden. Behalve twee vrouwen (65 en 66) en een man uit Meerlo (66) werden vrouwen uit Zevenaar (69) en Amsterdam (40) naar het ziekenhuis vervoerd.

Kosten verhalen
De Meerlonaren lagen enkele dagen in het ziekenhuis. Er was onder meer sprake van gebroken ruggenwervels, een gebroken nekwervel en een lies- en kuitbeenbreuk. De slachtoffers willen de kosten die ze moeten maken vanwege de opgelopen verwondingen verhalen op Zutphen.

Aansprakelijkheid
De verzekeraar van die gemeente heeft een onderzoek naar de mogelijke aansprakelijkheid van Zutphen ingesteld. Die gemeente zegt niet te weten hoe lang dat onderzoek nog duurt.

'Risicoboom'
Na het ongeval bij de fluisterboten bleek dat de paardenkastanje uit 1959 waarvan de tak afviel sinds februari stond aangemerkt als 'risicoboom'. De boom had de kastanjebloedingsziekte en was aangetast door zwammen. Een maand voor het ongeval is de bewuste kastanje op de kaplijst gezet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toeristen uit Meerlo gewond door vallende tak in Zutphen
Trucker uit Kerkrade (43) zwaargewond na ernstig ongeluk
Drie gewonden vallende tak Zutphen nog in ziekenhuis
Bestuurder brommobiel gewond bij botsing in Meerlo
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen