Overslaan en naar de inhoud gaan

Onder tak bedolven Meerlonaren eisen schadevergoeding

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 16:18

Drie inwoners van Meerlo stellen de gemeente Zutphen aansprakelijk voor de lichamelijke schade die zij opliepen omdat een tak van een kastanjeboom op ze viel.

De Meerlonaren behoorden op donderdag 16 juli tot een groep van dertig toeristen die aan de Rijkenhage in de rij stond voor een rondvaart op een van de fluisterboten.

Naar het ziekenhuis
Plotseling brak een tak van een kastanjeboom af die vervolgens landde op de wachtende dagjesmensen. Daarbij vielen vijf gewonden. Behalve twee vrouwen (65 en 66) en een man uit Meerlo (66) werden vrouwen uit Zevenaar (69) en Amsterdam (40) naar het ziekenhuis vervoerd.

Kosten verhalen
De Meerlonaren lagen enkele dagen in het ziekenhuis. Er was onder meer sprake van gebroken ruggenwervels, een gebroken nekwervel en een lies- en kuitbeenbreuk. De slachtoffers willen de kosten die ze moeten maken vanwege de opgelopen verwondingen verhalen op Zutphen.

Aansprakelijkheid
De verzekeraar van die gemeente heeft een onderzoek naar de mogelijke aansprakelijkheid van Zutphen ingesteld. Die gemeente zegt niet te weten hoe lang dat onderzoek nog duurt.

'Risicoboom'
Na het ongeval bij de fluisterboten bleek dat de paardenkastanje uit 1959 waarvan de tak afviel sinds februari stond aangemerkt als 'risicoboom'. De boom had de kastanjebloedingsziekte en was aangetast door zwammen. Een maand voor het ongeval is de bewuste kastanje op de kaplijst gezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toeristen uit Meerlo gewond door vallende tak in Zutphen
Trucker uit Kerkrade (43) zwaargewond na ernstig ongeluk
Drie gewonden vallende tak Zutphen nog in ziekenhuis
Bestuurder brommobiel gewond bij botsing in Meerlo
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen