Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onder tak bedolven Meerlonaren eisen schadevergoeding

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 16:18

Drie inwoners van Meerlo stellen de gemeente Zutphen aansprakelijk voor de lichamelijke schade die zij opliepen omdat een tak van een kastanjeboom op ze viel.

De Meerlonaren behoorden op donderdag 16 juli tot een groep van dertig toeristen die aan de Rijkenhage in de rij stond voor een rondvaart op een van de fluisterboten.

Naar het ziekenhuis
Plotseling brak een tak van een kastanjeboom af die vervolgens landde op de wachtende dagjesmensen. Daarbij vielen vijf gewonden. Behalve twee vrouwen (65 en 66) en een man uit Meerlo (66) werden vrouwen uit Zevenaar (69) en Amsterdam (40) naar het ziekenhuis vervoerd.

Kosten verhalen
De Meerlonaren lagen enkele dagen in het ziekenhuis. Er was onder meer sprake van gebroken ruggenwervels, een gebroken nekwervel en een lies- en kuitbeenbreuk. De slachtoffers willen de kosten die ze moeten maken vanwege de opgelopen verwondingen verhalen op Zutphen.

Aansprakelijkheid
De verzekeraar van die gemeente heeft een onderzoek naar de mogelijke aansprakelijkheid van Zutphen ingesteld. Die gemeente zegt niet te weten hoe lang dat onderzoek nog duurt.

'Risicoboom'
Na het ongeval bij de fluisterboten bleek dat de paardenkastanje uit 1959 waarvan de tak afviel sinds februari stond aangemerkt als 'risicoboom'. De boom had de kastanjebloedingsziekte en was aangetast door zwammen. Een maand voor het ongeval is de bewuste kastanje op de kaplijst gezet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toeristen uit Meerlo gewond door vallende tak in Zutphen
Trucker uit Kerkrade (43) zwaargewond na ernstig ongeluk
Drie gewonden vallende tak Zutphen nog in ziekenhuis
Bestuurder brommobiel gewond bij botsing in Meerlo
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen