Overslaan en naar de inhoud gaan

Onder meer drugsrunner en katvanger gepakt in Vaals

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 8:42

Bij een kentekencontrole in Vaals zijn de politie en de Koninklijke Marechaussee dinsdag op een indrukwekkende serie overtredingen gestuit.

Naast beschonken automobilisten werden onder meer een drugsrunner en een illegale taxi staande gehouden op de Maastrichterlaan, zo is te lezen op Facebook.

Drugs, boete, taxi en onverzekerde auto
Naast de uit het verkeer getrokken drugsrunner werd in een ander voertuig een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Ook plukten agenten iemand met een openstaande boete van de weg en werden ze geconfronteerd met een illegale taxi. Daarnaast bleek iemand in een onverzekerde auto rond te rijden.

Katvanger
Bovendien behoorde een katvanger tot de vangst van politie en marechaussee: een stroman die - tegen vergoeding - in juridisch opzicht wel eigenaar is van een voertuig, maar dat alleen is om de werkelijke eigenaar buiten schot te houden. Verder werd een ongewenste vreemdeling tegengehouden en bleken acht automobilisten met een slok op achter het stuur te zitten.

ANPR
Bij kentekencontroles als deze, ook wel bekend als Automatic NumberPlate Recognition (ANPR)-controles, worden de nummerplaten van passerende voertuigen gescand. Wanneer een nummerplaat op naam blijkt te staan van iemand die iets op zijn of haar kerfstok heeft, krijgen agenten een signaal om dat voertuig staande te houden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen