Overslaan en naar de inhoud gaan

Onder meer drugsrunner en katvanger gepakt in Vaals

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 8:42

Bij een kentekencontrole in Vaals zijn de politie en de Koninklijke Marechaussee dinsdag op een indrukwekkende serie overtredingen gestuit.

Naast beschonken automobilisten werden onder meer een drugsrunner en een illegale taxi staande gehouden op de Maastrichterlaan, zo is te lezen op Facebook.

Drugs, boete, taxi en onverzekerde auto
Naast de uit het verkeer getrokken drugsrunner werd in een ander voertuig een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Ook plukten agenten iemand met een openstaande boete van de weg en werden ze geconfronteerd met een illegale taxi. Daarnaast bleek iemand in een onverzekerde auto rond te rijden.

Katvanger
Bovendien behoorde een katvanger tot de vangst van politie en marechaussee: een stroman die - tegen vergoeding - in juridisch opzicht wel eigenaar is van een voertuig, maar dat alleen is om de werkelijke eigenaar buiten schot te houden. Verder werd een ongewenste vreemdeling tegengehouden en bleken acht automobilisten met een slok op achter het stuur te zitten.

ANPR
Bij kentekencontroles als deze, ook wel bekend als Automatic NumberPlate Recognition (ANPR)-controles, worden de nummerplaten van passerende voertuigen gescand. Wanneer een nummerplaat op naam blijkt te staan van iemand die iets op zijn of haar kerfstok heeft, krijgen agenten een signaal om dat voertuig staande te houden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen