Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks wapenstilstand Palestina-demonstratie Maastricht

Geplaatst opzondag 23 mei 2021 - 18:55

Ook nu Israël en Hamas een wapenstilstand hebben gesloten, is er in Maastricht zondagmiddag opnieuw gedemonstreerd voor de Palestijnse zaak.

Ongeveer 200 demonstranten verzamelden zich net als vorige week met Palestijnse vlaggen en spandoeken op het Vrijthof, waar onder meer werd geluisterd naar toespraken.

Lees ook: Honderden mensen bij pro-Palestijnse demonstratie Maastricht

Video: Track '88

Geweld
Het geweld tussen Israël en de bevolking in de bezette gebieden laaide begin deze maand op, toen vier Palestijnse gezinnen in Jeruzalem hun huis uit moest. De demonstraties liepen na een paar dagen uit op geweld, waarbij Hamas vanuit de Gazastrook Israël met raketten bestookte, en Israël bombardementen uitvoerde op Palestijns gebied.

Politie
Rond de demonstratie was veel politie op de been, al hoefde die niet in actie te komen. Een eerder protest in Den Haag liep wel uit op schermutselingen. Daar werden uiteindelijk zes mensen aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen