Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks regen veel belangstelling voor Grensmaasdag

Geplaatst opzaterdag 9 september 2017 - 12:35

Zaterdag kan het publiek voor het eerst een kijkje nemen bij Grensmaas, het grootste rivierproject in Nederland. Ondanks de regen is de belangstelling groot.

Bezoekers kunnen zaterdag bekijken wat er allemaal gebeurt bij het project. De werkzaamheden strekken uit over een traject van zo'n 43 kilometer tussen Echt-Susteren en Maastricht.

Video: L1

Open dag
Tijdens de open dag is te zien hoe de rivier wordt verruimd en dijken verstevigd. Op die manier moet worden voorkomen dat Zuid-Limburg natte voeten krijgt zoals bij de overstromingen in 1993 en 1995. Ook wordt er in het gebied grind gewonnen en ontstaat er langs de rivier nieuwe natuur.

Lees ook: Megaproject Grensmaas van dichtbij te zien

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen