Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks 'nee' van Venray toch plan voor windmolenpark

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 7:02

Een windmolenpark in Ysselsteyn. De gemeente Venray zei vorig jaar dat er geen plek voor is, maar projectontwikkelaar Raedthuys wil het toch proberen.

Achttien grondeigenaren zijn uitgenodigd om dinsdag een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met projectonwikkelaar Raedthuys.

Windmolenpark
Raedthuys wil in de Oirlosche Peel in Ysselsteyn acht tot tien windmolens plaatsen. De projectontwikkelaar stelt in het contract dat het gebied 'kansrijk' is. Dat is een opmerkelijke conclusie, omdat de gemeente Venray de locatie begin vorig jaar juist niet geschikt achtte.

Venray onderzocht toen of er andere locaties zijn waar windmolens geplaatst kunnen worden, maar daaruit bleek dat er te veel belemmeringen zijn, zoals natuurgebieden, woningen en de luchtmachtbasis in Vredepeel. Bovendien was de gemeenteraad toentertijd tegen windmolens.

Goede hoop
Toch heeft Raedthuys de hoop niet opgegeven. Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de projectontwikkelaar, wijst erop dat een quickscan heeft uitgewezen dat een windmolenpark wel degelijk haalbaar is.

Wethouder Martijn van der Putten van Venray heeft binnenkort een afspraak met Raedthuys en wil daar nog niet op vooruit lopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘Geen windpark in Ysselsteyn’
'Voldoende steun voor windmolenpark in Ysselsteyn'
Windmolen in Neer wint prijs voor lokaal duurzaam project
Dorpelingen Neer betalen zelf voor windmolen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen