Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ondanks 'nee' van Venray toch plan voor windmolenpark

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 7:02

Een windmolenpark in Ysselsteyn. De gemeente Venray zei vorig jaar dat er geen plek voor is, maar projectontwikkelaar Raedthuys wil het toch proberen.

Achttien grondeigenaren zijn uitgenodigd om dinsdag een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met projectonwikkelaar Raedthuys.

Windmolenpark
Raedthuys wil in de Oirlosche Peel in Ysselsteyn acht tot tien windmolens plaatsen. De projectontwikkelaar stelt in het contract dat het gebied 'kansrijk' is. Dat is een opmerkelijke conclusie, omdat de gemeente Venray de locatie begin vorig jaar juist niet geschikt achtte.

Venray onderzocht toen of er andere locaties zijn waar windmolens geplaatst kunnen worden, maar daaruit bleek dat er te veel belemmeringen zijn, zoals natuurgebieden, woningen en de luchtmachtbasis in Vredepeel. Bovendien was de gemeenteraad toentertijd tegen windmolens.

Goede hoop
Toch heeft Raedthuys de hoop niet opgegeven. Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de projectontwikkelaar, wijst erop dat een quickscan heeft uitgewezen dat een windmolenpark wel degelijk haalbaar is.

Wethouder Martijn van der Putten van Venray heeft binnenkort een afspraak met Raedthuys en wil daar nog niet op vooruit lopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Geen windpark in Ysselsteyn’
'Voldoende steun voor windmolenpark in Ysselsteyn'
Windmolen in Neer wint prijs voor lokaal duurzaam project
Dorpelingen Neer betalen zelf voor windmolen
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen