Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks coronacrisis 'solide' jaar voor DSM

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2021 - 10:55

Ondanks de coronacrisis heeft DSM afgelopen jaar een winst geboekt van 508 miljoen euro, bij een omzet van 8,1 miljard.

Het in Heerlen gevestigde voedings- en speciaalchemiebedrijf maakte dinsdag de jaarcijfers bekend, samen met de laatste kwartaalcijfers van vorig jaar.

Laatste kwartaal
In de laatste drie maanden van 2020 liet vooral de materialentak herstel zien, nadat de omzet daar vanwege de coronacrisis een flinke knauw had gekregen. Omdat vooral de auto-industrie wereldwijd weer opkrabbelde, steeg ook de vraag naar de producten van DSM. De omzet voor de materialendivisie lag eind vorig jaar zelfs een fractie hoger dan in 2019. Ook in de voedingsmiddelentak steeg de omzet in het laatste kwartaal, al lag dat voor een groot deel aan de wisselkoersen.

Corona
Al met al heeft de coronacrisis een klein negatief effect gehad op de omzet voor DSM. De materialentak kreeg vooral in het midden van 2020 flinke klappen, maar voedingsmiddelentak Nutrition zag de verkoop licht stijgen vanwege de roep om gezondere voeding en middelen die het immuunsysteem versterken. Ook voedingsproducten voor dieren werden meer verkocht.

Solide
Al met al spreekt het bedrijf van solide resultaten in het coronajaar. "We kijken met trots terug op een veerkrachtig jaar", aldus financieel directeur Geraldine Matchett in een toelichting op de cijfers.

Verder herstel
DSM verwacht dit jaar een hogere winst, met name vanwege verder herstel bij de materialendivisie. Ook verwacht het bedrijf groei in de markt voor voedingsproducten. Dit jaar verkoopt DSM verder een divisie die materialen aan de industrie levert. Die tak wordt voor 1,6 miljard euro verkocht aan het Duitse Covestro. De deal wordt naar verwachting in de eerste helft van dit jaar afgerond.

Lees ook: DSM verkoopt deel materialentak voor 1,6 miljard

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen