Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks corona weer fors meer huizen verkocht

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 10:58

Het aantal verkochte woningen in Limburg steeg afgelopen jaar met 6,6 procent tot 17.703 stuks.

Dat is iets hoger dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van vastgoedonderzoeksbureau Calcasa, dat de gegevens van oktober 2019 tot oktober 2020 vergeleek met die van een jaar eerder.

Toen wisselden in Limburg nog iets meer dan 16.600 huizen van eigenaar.

Stijgers en dalers
Terwijl in Maasgouw, Horst aan de Maas en Beekdaelen het aantal huizenverkopen afgelopen jaar met meer dan 20 procent steeg, liep het aantal verkochte woningen in Brunssum juist fors terug. Het aantal huizen dat in die gemeente werd verkocht tussen oktober 2019 en oktober 2020 lag ruim acht procent lager dan een jaar eerder.

Het overgrote deel van de Limburgse gemeenten zag het aantal verkochte huizen afgelopen jaar groeien. In zeven van de 31 gemeenten in deze provincie was er een daling, maar die was nergens zo groot als in Brunssum. Daar werden tussen oktober 2019 en oktober 2020 in totaal 468 huizen verkocht, een ruim 8 procent minder dan de 510 woningtransacties in 2018-2019.

Corona
De coronacrisis heeft volgens het databedrijf amper tot geen effect op de woningmarkt. Er is nog steeds veel krapte op de woningmarkt, waardoor de prijzen afgelopen jaar verder zijn gestegen.

Lees ook: Woningprijzen het meest gestegen in Limburg

Landelijk gezien steeg het aantal verkochte woningen afgelopen jaar met vijf procent tot 297.000 huizen die van eigenaar wisselden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen