Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondanks bevoorradingsproblemen meer omzet DSM

Geplaatst opdinsdag 2 november 2021 - 7:56

Speciaalchemiebedrijf DSM heeft de moeilijkheden met de bevoorrading de afgelopen periode goed doorstaan en boekte een flink hogere omzet.

Het onderdeel Materials, dat aan de auto-industrie levert, groeide fors ondanks de wereldwijde problemen met tekorten aan chips in die sector. In dezelfde periode vorig jaar voelde DSM nog de gevolgen van de coronacrisis.

Voeding
Bij de grotere divisie Nutrition, die voedingsingrediënten maakt, werd 14 procent meer omzet geboekt. Dat kwam onder meer door een sterke vraag naar ingrediënten voor diervoeding en verzorgingsproducten. Bij het onderdeel Materials groeide de omzet met 31 procent. De divisie werd in september nog in de etalage gezet door DSM. Het bedrijf wil zich richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen. Bij de kwartaalupdate werd niet bekendgemaakt wat er met de materialendivisie gaat gebeuren.

Winst
De opbrengsten van het speciaalchemiebedrijf steeg in het derde kwartaal naar 2,3 miljard euro. Dat was een toename van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst voor aftrek van onder meer belastingen groeide met 26 procent naar 425 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen