Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onbewaakte overgangen binnen vier jaar naar nul'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 17:45

De Provincie streeft ernaar om het aantal onbewaakte overgangen in de komende coalitieperiode naar nul te brengen.

Dat zei gedeputeerde Hubert Mackus dinsdag bij de sluiting van een onbewaakte spoorwegovergang in Beesel.

Bezwaarprocedures
Op de gesloten overgang kwam maandag een bestelbusje in botsing met een passagierstrein. De gemeente Beesel besloot de overgang daarop direct te sluiten. De gemeenteraad besloot eerder al dat de overweg dicht moest, maar was nog in afwachting van mogelijke bezwaarprocedures. ProRail heeft de sluiting van onbewaakte overgangen tot speerpunt gemaakt en is dan ook blij met de beslissing van de gemeente Beesel.

Maatwerk
Na de sluiting op dinsdag zijn er nog negen onbewaakte overgangen in Limburg. Er wordt op al die plekken gekeken welke maatregelen er kunnen worden genomen. Volgens Mackus is dat maatwerk. Sommige overgangen kunnen gesloten worden. Andere worden veel gebruikt. Denkbare maatregelen zijn de aanleg van spoorbomen of het maken van een tunnel onder het spoor. Mackus: "Maar zo'n maatregel is natuurlijk niet binnen een dag geregeld."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen