Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Onbewaakte overgangen binnen vier jaar naar nul'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 17:45

De Provincie streeft ernaar om het aantal onbewaakte overgangen in de komende coalitieperiode naar nul te brengen.

Dat zei gedeputeerde Hubert Mackus dinsdag bij de sluiting van een onbewaakte spoorwegovergang in Beesel.

Bezwaarprocedures
Op de gesloten overgang kwam maandag een bestelbusje in botsing met een passagierstrein. De gemeente Beesel besloot de overgang daarop direct te sluiten. De gemeenteraad besloot eerder al dat de overweg dicht moest, maar was nog in afwachting van mogelijke bezwaarprocedures. ProRail heeft de sluiting van onbewaakte overgangen tot speerpunt gemaakt en is dan ook blij met de beslissing van de gemeente Beesel.

Maatwerk
Na de sluiting op dinsdag zijn er nog negen onbewaakte overgangen in Limburg. Er wordt op al die plekken gekeken welke maatregelen er kunnen worden genomen. Volgens Mackus is dat maatwerk. Sommige overgangen kunnen gesloten worden. Andere worden veel gebruikt. Denkbare maatregelen zijn de aanleg van spoorbomen of het maken van een tunnel onder het spoor. Mackus: "Maar zo'n maatregel is natuurlijk niet binnen een dag geregeld."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen