Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbekend poeder in brievenbus blijkt ongevaarlijk

Geplaatst opmaandag 7 juni 2021 - 17:19

Een onbekend poeder dat maandagmiddag bij een brievenbus in Venlo werd gevonden, blijkt ongevaarlijk.

Dat meldt de brandweer in de avond na uren van onderzoek.

Na de vondst in de Wilhelmina Druckerstraat in Venlo-Zuid werd een gedeelte van de straat afgezet. De vrouw die rond 16.30 uur het poeder had gevonden werd uit voorzorg ontsmet door de brandweer.

Video Track'88

Ontsmet
Ook vijf bewoners van een nabijgelegen flatgebouw kwamen met het poeder in aanraking, meldde de politie. Ook zij hadden verder geen klachten maar zijn eveneens door de brandweer uit voorzorg ontsmet.

Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer deed metingen, een ambulance was opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

Politie
Ook de politie was aanwezig, in eerste instantie voor de beveiliging van de omgeving. "We hebben het protocol poederbrief opgestart", aldus een woordvoerder van de politie. "Daarbij zorgt de brandweer dat de omgeving veilig is en eventuele slachtoffers worden geholpen. Ook is de brandweer de aangewezen partij om onderzoek te doen of het een gevaarlijke stof is."

Rond 20:30 uur bleek dat niet het geval te zijn. Om wat voor stof het ging, heeft de brandweer niet gemeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen