Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbegrip voor afwezigheid Sunweb in Volta Limburg Classic

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 19:37

Voor de afwezigheid van Team Sunweb in de Volta Limburg Classic is veel onbegrip.

De ploeg sloot in november van vorig jaar een sponsorovereenkomst met de Provincie Limburg voor een bedrag van 750.000 euro voor een periode van drie jaar. Daarvoor zou het ook een tegenprestatie leveren.

Renners
Organisator Roy
Packier is teleurgesteld over het wegblijven van Team Sunweb: "Een ploeg die zich aan de Provincie Limburg verbindt, hadden wij wel aan de start verwacht. Individuele renners kun je hier niet op aanspreken. Die rijden hun eigen programma. "

Eén Limburger
In de Volta Limburg Classic komt Rob Ruijgh als enige Limburger aan de start. "Ruijgh heeft in het tweede deel van het afgelopen seizoen prima gepresteerd. De grote ploegen hebben al aardig wat wedstrijden gereden. Ik denk dat Rob nog wat wedstrijdkilometers te kort komt zo vroeg in het seizoen!" Dat zei wielerjournalist Raymond Kerkhoffs in L1-programma AvondGasten.

Geen toppers
Behalve Team Sunweb komt ook BMC niet aan de start in de Volta Limburg Classic, die het zonder echte toppers moet doen. Dat is het gevolg van een ingreep van de internationale wielerunie UCI. In de Tour reden teveel Sky-renners op kop en werd het een saaie koers. Het aantal renners in grote rondes is nu teruggebracht van negen naar acht renners en in klassiekers rijden per ploeg nog maar zeven coureurs. Ploegen bestaan dus nu uit minder renners dan voorheen.

Gemiste kans
Voor Kerkhoffs is de Volta Limburg Classic de tweede grootste wedstrijd van Nederland. "Team Sunweb had hier horen te staan. Juist in een wedstrijd als de deze word je renner en die kans gaat nu voor veel renners verloren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen