Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbegrip over coalitie Echt-Susteren zonder grootste partij

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 16:39

Voorzitter Henk Maessen van Lijst Samenwerking vindt het onbegrijpelijk dat zijn partij buiten de nieuwe coalitie in Echt-Susteren dreigt te vallen.

Daarmee zou de grootste partij voor het eerst in de oppositiebankjes terechtkomen.

Geen reden
Maessen, die zelf als informateur optrad, zegt dat er politiek geen enkele reden was om zijn partij uit te sluiten. "Er waren geen ernstige meningsverschillen en de afgelopen vier jaar heeft de coalitie met CDA en Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES) goed gefunctioneerd", zo stelt hij. Ook de verkiezingsuitslag gaf geen aanleiding voor een wissel.

Lees ook: Oppositiebank dreigt voor grootste partij Echt-Susteren

Futiliteiten
Maar een ruime meerderheid kiest nu voor een coalitie van CDA, PNES en Democraten Echt-Susteren (DES). Voorzitter Maessen verklaart die verrassende keuze en het uitsluiten van zijn partij uit ‘futiliteiten en geklets van mensen in de wandelgangen’. Hij geeft toe niet te hebben verwacht dat dat zo’n invloed zou hebben.

Moeilijk
CDA-wethouder Peter Pustjens gaat nu als formateur aan de slag om de beoogde coalitie te vormen. Voorzitter Maessen van Lijst Samenwerking denkt dat zijn partij het moeilijk zal hebben met oppositie voeren. "Wij hebben die rol nooit gespeeld en zijn een partij die altijd op basis van de inhoud heeft geopereerd", aldus Maessen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen