Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbegrip over coalitie Echt-Susteren zonder grootste partij

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 16:39

Voorzitter Henk Maessen van Lijst Samenwerking vindt het onbegrijpelijk dat zijn partij buiten de nieuwe coalitie in Echt-Susteren dreigt te vallen.

Daarmee zou de grootste partij voor het eerst in de oppositiebankjes terechtkomen.

Geen reden
Maessen, die zelf als informateur optrad, zegt dat er politiek geen enkele reden was om zijn partij uit te sluiten. "Er waren geen ernstige meningsverschillen en de afgelopen vier jaar heeft de coalitie met CDA en Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES) goed gefunctioneerd", zo stelt hij. Ook de verkiezingsuitslag gaf geen aanleiding voor een wissel.

Lees ook: Oppositiebank dreigt voor grootste partij Echt-Susteren

Futiliteiten
Maar een ruime meerderheid kiest nu voor een coalitie van CDA, PNES en Democraten Echt-Susteren (DES). Voorzitter Maessen verklaart die verrassende keuze en het uitsluiten van zijn partij uit ‘futiliteiten en geklets van mensen in de wandelgangen’. Hij geeft toe niet te hebben verwacht dat dat zo’n invloed zou hebben.

Moeilijk
CDA-wethouder Peter Pustjens gaat nu als formateur aan de slag om de beoogde coalitie te vormen. Voorzitter Maessen van Lijst Samenwerking denkt dat zijn partij het moeilijk zal hebben met oppositie voeren. "Wij hebben die rol nooit gespeeld en zijn een partij die altijd op basis van de inhoud heeft geopereerd", aldus Maessen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen