Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbegrip over coalitie Echt-Susteren zonder grootste partij

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 16:39

Voorzitter Henk Maessen van Lijst Samenwerking vindt het onbegrijpelijk dat zijn partij buiten de nieuwe coalitie in Echt-Susteren dreigt te vallen.

Daarmee zou de grootste partij voor het eerst in de oppositiebankjes terechtkomen.

Geen reden
Maessen, die zelf als informateur optrad, zegt dat er politiek geen enkele reden was om zijn partij uit te sluiten. "Er waren geen ernstige meningsverschillen en de afgelopen vier jaar heeft de coalitie met CDA en Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES) goed gefunctioneerd", zo stelt hij. Ook de verkiezingsuitslag gaf geen aanleiding voor een wissel.

Lees ook: Oppositiebank dreigt voor grootste partij Echt-Susteren

Futiliteiten
Maar een ruime meerderheid kiest nu voor een coalitie van CDA, PNES en Democraten Echt-Susteren (DES). Voorzitter Maessen verklaart die verrassende keuze en het uitsluiten van zijn partij uit ‘futiliteiten en geklets van mensen in de wandelgangen’. Hij geeft toe niet te hebben verwacht dat dat zo’n invloed zou hebben.

Moeilijk
CDA-wethouder Peter Pustjens gaat nu als formateur aan de slag om de beoogde coalitie te vormen. Voorzitter Maessen van Lijst Samenwerking denkt dat zijn partij het moeilijk zal hebben met oppositie voeren. "Wij hebben die rol nooit gespeeld en zijn een partij die altijd op basis van de inhoud heeft geopereerd", aldus Maessen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen