Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbegrip in Nieuwenhagen over dichte toerit Buitenring

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 17:26

Waarom gaan een op- en afrit naar de Buitenring Parkstad niet open, terwijl alles al een tijd klaar is.

Dat vragen bewoners van de Landgraafse wijk Nieuwenhagen zich af. Ze kunnen wel de Buitenring richting Kerkrade op, maar de op- en afrit naar Brunssum zijn nog altijd afgesloten.

Onbegrip
Buurtbewoner Guido Rijninks vindt het onbegrijpelijk. "Op aandringen van de gemeente Landgraaf is hier een op- en afrit gekomen. Nu is alles klaar en wordt op last van diezelfde gemeente de boel dicht gehouden. Dat kun je aan de burger niet verkopen."

Randweg
Navraag bij de Provincie Limburg leert dat in overleg met de gemeente is besloten de op- en afrit pas open te doen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar is. Die weg staat al tientallen jaren in de planning, maar is er nog altijd niet. "En dat gaat ook nog jaren duren, aldus een verbaasde Rijninks die een brief naar de gemeente heeft gestuurd. "Kennelijk vreest de gemeente verkeersoverlast als alles open gaat, maar dat is gebaseerd op tellingen uit 2013. En het verkeer dat naar Brunssum wil, moet nu juist door de dorpen rijden."

Proef
Verantwoordelijk wethouder Freed Janssen heeft inmiddels toegezegd in overleg met de provincie te gaan. Hij wil bij wijze van proef de hekken weghalen. Op welke termijn dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen