Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onbegrip in Nieuwenhagen over dichte toerit Buitenring

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 17:26

Waarom gaan een op- en afrit naar de Buitenring Parkstad niet open, terwijl alles al een tijd klaar is.

Dat vragen bewoners van de Landgraafse wijk Nieuwenhagen zich af. Ze kunnen wel de Buitenring richting Kerkrade op, maar de op- en afrit naar Brunssum zijn nog altijd afgesloten.

Onbegrip
Buurtbewoner Guido Rijninks vindt het onbegrijpelijk. "Op aandringen van de gemeente Landgraaf is hier een op- en afrit gekomen. Nu is alles klaar en wordt op last van diezelfde gemeente de boel dicht gehouden. Dat kun je aan de burger niet verkopen."

Randweg
Navraag bij de Provincie Limburg leert dat in overleg met de gemeente is besloten de op- en afrit pas open te doen als de randweg bij Abdissenbosch naar Duitsland klaar is. Die weg staat al tientallen jaren in de planning, maar is er nog altijd niet. "En dat gaat ook nog jaren duren, aldus een verbaasde Rijninks die een brief naar de gemeente heeft gestuurd. "Kennelijk vreest de gemeente verkeersoverlast als alles open gaat, maar dat is gebaseerd op tellingen uit 2013. En het verkeer dat naar Brunssum wil, moet nu juist door de dorpen rijden."

Proef
Verantwoordelijk wethouder Freed Janssen heeft inmiddels toegezegd in overleg met de provincie te gaan. Hij wil bij wijze van proef de hekken weghalen. Op welke termijn dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen