Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbedoelde chemische reactie: bedrijf ontruimd

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 13:00

Een bedrijf in Blerick is ontruimd nadat daar onbedoeld een chemische reactie optrad.

De brandweer werd rond 12:00 uur gewaarschuwd voor het incident bij coatingbedrijf AHC aan de Groot Bollerweg.

Salpeterzuur
In een vat van 1500 liter zijn per ongeluk salpeterzuur en een nikkeloplossing samengekomen, laat een brandweerwoordvoerder weten. Die zijn gaan reageren waarbij veel warmte vrijkomt. De ongeveer 25 medewerkers zijn allemaal ongedeerd gebleven.

Koelen
Met water is de brandweer het vat aan het koelen. Als dat eenmaal gebeurd is en de reactie is gestopt, wordt gekeken hoe de inhoud van het vat veilig kan worden afgevoerd. Bij de reactie komt geen gas vrij, er is geen gevaar voor de omgeving. Rond 15:30 uur liet de woordvoerder weten dat het koelen nog wel enkele uren kan duren.

Grote brand
Het bedrijf werd twee jaar geleden nog getroffen door een grote brand. Daarbij kwamen wel gevaarlijke stoffen vrij. Dat was toen reden om onder meer het treinverkeer stil te leggen.

Lees ook: Persconferentie over grote brand Blerick

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen