Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbedoelde chemische reactie: bedrijf ontruimd

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 13:00

Een bedrijf in Blerick is ontruimd nadat daar onbedoeld een chemische reactie optrad.

De brandweer werd rond 12:00 uur gewaarschuwd voor het incident bij coatingbedrijf AHC aan de Groot Bollerweg.

Salpeterzuur
In een vat van 1500 liter zijn per ongeluk salpeterzuur en een nikkeloplossing samengekomen, laat een brandweerwoordvoerder weten. Die zijn gaan reageren waarbij veel warmte vrijkomt. De ongeveer 25 medewerkers zijn allemaal ongedeerd gebleven.

Koelen
Met water is de brandweer het vat aan het koelen. Als dat eenmaal gebeurd is en de reactie is gestopt, wordt gekeken hoe de inhoud van het vat veilig kan worden afgevoerd. Bij de reactie komt geen gas vrij, er is geen gevaar voor de omgeving. Rond 15:30 uur liet de woordvoerder weten dat het koelen nog wel enkele uren kan duren.

Grote brand
Het bedrijf werd twee jaar geleden nog getroffen door een grote brand. Daarbij kwamen wel gevaarlijke stoffen vrij. Dat was toen reden om onder meer het treinverkeer stil te leggen.

Lees ook: Persconferentie over grote brand Blerick

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen