Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetdaling voor VDL Nedcar is een feit

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 15:09

De omzet van VDL Nedcar is in het eerste half jaar gedaald van 1,8 miljard in 2018 naar 1,6 miljard dit jaar.

Ondanks die omzetdaling heeft de autofabriek wel winst gemaakt, zo schrijft VDL in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Geen verrassing
Hoeveel precies wil het bedrijf niet zeggen. De omzetdaling komt niet als een verrassing.
VDL had al eerder aangekondigd dat BMW in Born dit jaar minder auto's zou bouwen. Het Duitse automerk heeft last van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Ook spelen nieuwe Europese eisen voor de uitstoot van CO2 het concern parten.

Uitbreiding
Als onafhankelijke autobouwer wordt
Nedcar extra geraakt door de daling van de wereldwijde autoverkoop. Om minder afhankelijk van BMW te worden, praat het bedrijf nog steeds met meerdere partijen die mogelijk ook auto's in Born willen laten bouwen. Het bedrijf heeft daarom terreinen rond de fabriek aangekocht om te kunnen uitbreiden. Bij Nedcar werken op dit moment zo'n 5600 mensen. De omzetdaling bij Nedcar heeft ook impact op de cijfers van de totale VDL Groep.

Onrust
Het Eindhovense concern behaalde in 2019 een omzet van 2,9 miljard euro in de eerste twee kwartalen van 2019. Dat is een daling van 5 procent vergeleken met 2018. Het bedrijf verwacht over heel 2019 ook een lagere omzet te behalen.
VDL maakt zich zorgen over de internationale handelsoorlog, de Brexit en de politieke onrust in Italië.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen