Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetdaling voor VDL Nedcar is een feit

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 15:09

De omzet van VDL Nedcar is in het eerste half jaar gedaald van 1,8 miljard in 2018 naar 1,6 miljard dit jaar.

Ondanks die omzetdaling heeft de autofabriek wel winst gemaakt, zo schrijft VDL in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Geen verrassing
Hoeveel precies wil het bedrijf niet zeggen. De omzetdaling komt niet als een verrassing.
VDL had al eerder aangekondigd dat BMW in Born dit jaar minder auto's zou bouwen. Het Duitse automerk heeft last van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Ook spelen nieuwe Europese eisen voor de uitstoot van CO2 het concern parten.

Uitbreiding
Als onafhankelijke autobouwer wordt
Nedcar extra geraakt door de daling van de wereldwijde autoverkoop. Om minder afhankelijk van BMW te worden, praat het bedrijf nog steeds met meerdere partijen die mogelijk ook auto's in Born willen laten bouwen. Het bedrijf heeft daarom terreinen rond de fabriek aangekocht om te kunnen uitbreiden. Bij Nedcar werken op dit moment zo'n 5600 mensen. De omzetdaling bij Nedcar heeft ook impact op de cijfers van de totale VDL Groep.

Onrust
Het Eindhovense concern behaalde in 2019 een omzet van 2,9 miljard euro in de eerste twee kwartalen van 2019. Dat is een daling van 5 procent vergeleken met 2018. Het bedrijf verwacht over heel 2019 ook een lagere omzet te behalen.
VDL maakt zich zorgen over de internationale handelsoorlog, de Brexit en de politieke onrust in Italië.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen