Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Omzet VDL omhoog, winst omlaag door stakingen

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 15:59

VDL Nedcar heeft in het eerste halfjaar van 2018 een omzet behaald van bijna 1.9 miljard euro. Dat is een forse stijging ten opzichte van de 1.3 miljard in het eerste halfjaar van 2017.

De winst is daarentegen afgenomen, onder andere door stakingen. Zo blijkt uit de halfjaarresultaten van het Eindhovense concern.

Staking
De autofabriek in Born maakte in de eerste zes maanden van 2017 meer MINI's en BMW X1's voor BMW Group. Maar dat aantal had volgens het bedrijf hoger moeten zijn. Door stakingen van het personeel haalde de autofabriek de geplande productie niet. In Born werd drie dagen lang gestaakt voor een nieuwe cao. De werknemers willen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent per jaar. Ook willen de7.081 medewerkers in Born een betere balans tussen werk en privé en meer werkzekerheid.

Lees ook: Staking bij VDL Nedcar: productie volledig stilgelegd

Kosten
Andere kostenposten zijn interne opleidingen voor zo'n 600 nieuwe medewerkers en aanpassingen van de productielijnen. Daardoor valt de winst lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoeveel die winst is en hoeveel auto's het bedrijf in de eerste zes maanden heeft gebouwd, wilde VDL niet zeggen. In heel 2017 maakte Nedcar 31,5 miljoen euro winst en bouwde het 170.000 auto's.

Forse omzetstijging
VDL Groep, het moederbedrijf van Nedcar, had in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 3,1 miljard euro. Dat is een stijging van 29 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. De winst kwam uit op 69 miljoen euro, 6 miljoen minder dan in 2017.

Het concern verwacht dit jaar voor het eerst een omzet van ruim 6 miljard euro te realiseren. Naast VDL Nedcar in Born heeft de VDL Groep ook bedrijven in onder andere Venlo, Weert, Hoensbroek, Nederweert, Sevenum en Swalmen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen