Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzet SnowWorld met miljoenen euro's gestegen

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 12:27

SnowWorld, met een vestiging in Landgraaf, heeft in het boekjaar 2018/2019 een omzet van 35,2 miljoen euro gehaald.

Dat is een omzetstijging van bijna 35 procent. De winst steeg met ruim 77 procent naar 4,9 miljoen euro.

Overname
De forse winst- en omzetstijging heeft het concern gerealiseerd door de overnames van indoor ski-hallen in Amsterdam, Rucphen en Terneuzen. Daarnaast nam het bedrijf nog een indoor skydive faciliteit in Roosendaal over. Daarmee steeg het aantal vestigingen van twee naar zes. Tegen het einde van het boekjaar volgde nog de overname van een klimcentrum in Zoetermeer.

Lees ook: SnowWorld koopt twee indoorskihallen en skydive-centrum

Schulden
Het bedrijf zag de schulden in het jaar 2018/2019 wel fors toenemen. Voor de overnames werd geld geleend van banken en stegen de schulden van 18,7 naar 48,4 miljoen euro. De komende jaren wil het bedrijf fors investeren in overnames. Ook wil het de bestaande vestiging in Landgraaf verder uitbreiden. Vorig jaar werd al een nieuwe attractie toegevoegd. Ook zal het hotel een opknapbeurt krijgen, zo gaf directeur Wim Hubrechtsen eerder aan.

Lees ook: SnowWorld-baas: Landgraaf blijft belangrijkste vestiging

Bij het bedrijf werken nu ruim 300 mensen. Voor het komende boekjaar (2019/2020) verwacht SnowWorld een stijging van het aantal werknemers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen