Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden zien bierbrug Gulpen niet zitten

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 12:40

Omwonenden van de brouwerij in Gulpen zijn niet blij met het plan van de brouwerij om een bierbrug over de Rijksweg te bouwen.

Ze hebben een brief geschreven aan het gemeentebestuur om de bierbrug tegen te houden.

Nieuwbouw
Het huidige brouwhuis wordt vervangen door een nieuw gebouw, aan de overkant van de weg. Tussen de nieuwbouw en de oude brouwerij moet een verbinding komen, om het bierafval weg te sluizen.

Bierbrug
De brouwerij wil daarom een bierbrug over de weg. Die brug bestaat uit meerdere leidingen waar onder hoge druk het afval doorheen wordt gepompt. Verschillende omwonenden zijn bang voor onder meer geluidsoverlast, waardevermindering van hun huis en denken dat het straatbeeld wordt aangetast.

Alternatief
Omwonende Hans Veldhuis schreef een persoonlijke brief aan het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Hij vindt dat er beter moet worden gekeken naar de optie om de leidingen onder de rond te plaatsen. De brouwerij stelt dat de varianten hiervoor technisch onmogelijk en te risicovol zijn. Daarbij zegt de bierbrouwer het gebied toeristisch juist extra ontwikkelen met hun plan. Dinsdagavond is er een informatie-avond voor omwonenden.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen