Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden willen stillere spoorbrug

Geplaatst opdonderdag 6 februari 2020 - 20:04

"Het is de hoogste tijd dat de spoorbrug in Belfeld wordt aangepast." Dat zegt buurtbewoner Peggy Hendrix over de spoorbrug Den Baog. De brug is in de jaren na de Tweede Wereldoorlog als tijdelijke brug geplaatst, maar wordt nog steeds gebruikt.

Hendrix reageert hiermee op het verzoek van statenfractie Lokaal-Limburg aan gedeputeerde Hubert Mackus.

Maaslijn
De fractie wil dat de rammelende brug wordt aangepakt. Volgens Statenlid Leon van den Beucken kan dat prima, nu de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen binnenkort wordt geƫlektrificeerd. "Ze kunnen het stiller maken van deze rammelbrug er dan gelijk bij doen. Dan wordt er toch al gewerkt."

Video: L1

Wachten
Peggy Hendrix heeft zelf vergeefse pogingen gedaan om de situatie te laten verbeteren:. "Ik heb metingen in de tuin laten doen waarbij is vast komen te staan dat er teveel geluidsloverlast was". Met die resultaten is volgens Hendrix niets gedaan, omdat de overheid toen geen geld had voor maatregelen. "En sinds die tijd is het wachten op verbetering. En ik wacht nog steeds."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen