Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Omwonenden tegen huisvesting van arbeidsmigranten

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 6:00

Er is veel weerstand tegen het plan van de gemeente Weert om arbeidsmigranten te gaan huisvesten.

De gemeente wil maximaal duizend arbeidsmigranten gaan vestigen bij bedrijventerreinen De Kempen en aan de Graafschap Hornelaan.

Angst
Omwonenden van die bedrijventerreinen zien dat plan niet zitten. Zij zijn daarom een petitie gestart die zo'n duizend keer werd ondertekend. De omwonenden zijn namelijk bang voor taferelen zoals bij het asielzoekerscentrum in Weert, waar nu zo'n zestig arbeidsmigranten zitten.

Dealen
Omwonende Jan van Dijk: "Je ziet al bij het azc aan de Kazernelaan dat er gedeald en flink gedronken wordt. Dat gaat op de nieuwe plek ook gebeuren." Wethouder Wendy van Eijk geeft in een schriftelijke reactie aan dat 'de initiatiefnemer voor de bouw van de huisvesting het contact zoekt met de omwonenden en belanghebbenden.'

Horrorzomer
Burgemeester Jos Heijmans sprak eerder over 'een horrorzomer' waarmee hij op de incidenten doelt die bij het azc vorig jaar plaatsvonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen