Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Omwonenden tegen huisvesting van arbeidsmigranten

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 6:00

Er is veel weerstand tegen het plan van de gemeente Weert om arbeidsmigranten te gaan huisvesten.

De gemeente wil maximaal duizend arbeidsmigranten gaan vestigen bij bedrijventerreinen De Kempen en aan de Graafschap Hornelaan.

Angst
Omwonenden van die bedrijventerreinen zien dat plan niet zitten. Zij zijn daarom een petitie gestart die zo'n duizend keer werd ondertekend. De omwonenden zijn namelijk bang voor taferelen zoals bij het asielzoekerscentrum in Weert, waar nu zo'n zestig arbeidsmigranten zitten.

Dealen
Omwonende Jan van Dijk: "Je ziet al bij het azc aan de Kazernelaan dat er gedeald en flink gedronken wordt. Dat gaat op de nieuwe plek ook gebeuren." Wethouder Wendy van Eijk geeft in een schriftelijke reactie aan dat 'de initiatiefnemer voor de bouw van de huisvesting het contact zoekt met de omwonenden en belanghebbenden.'

Horrorzomer
Burgemeester Jos Heijmans sprak eerder over 'een horrorzomer' waarmee hij op de incidenten doelt die bij het azc vorig jaar plaatsvonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen