Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Omwonenden spoorwegovergang Haanrade tegen sluiting

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 17:00

Omwonenden van een onbewaakte spoorwegovergang in de Kerkraadse kern Haanrade verzetten zich tegen de sluiting ervan.

Ze reageren op het voornemen van ProRail om alle 135 onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland binnen vijf jaar te sluiten. De risico's op ongelukken zouden te groot zijn.

Bijna-aanrijding
Afgelopen weekend bracht ProRail nog een filmpje naar buiten van een bijna-aanrijding tussen een fietser en een intercity in Geleen.

Lees ook: Bizarre beelden: trein mist fietser op haar na in Geleen

Video: L1

Rustig
Op de overweg in Haanrade is nog nooit een ongeluk gebeurd. "Ik heb een keer twee kinderen met hun paard van de overweg moeten halen, maar verder is er nooit iets gebeurd, terwijl deze overweg dagelijks tientallen keren wordt gebruikt", zeggen Wim en Willeke van den Berg, die pal naast de overweg wonen.

Natuurgebied
Vooral wandelaars en hobbyvissers maken er gebruik van. Achter het dorp ligt het Wormdal en dat is een populair wandelgebied. "En er is ook bijna geen alternatief. Dan moet je echt kilometers gaan omlopen en vooral voor vissers met al hun spullen is dat niet te doen", zegt Willeke.

Lees ook: Vele miljoenen voor aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Herrie
Ook beveiliging van de spoorweg zien ze niet zitten. "Er gaan hier straks ook 's nachts treinen rijden en dan heb je geen nachtrust meer door de alarmbellen, dus ook dat is geen oplossing", aldus Wim van den Berg, die een tijdje geleden ook een actiecomité tegen treinen met een gevaarlijke lading heeft opgericht.

De precieze aanpak van de onbewaakte spoorwegovergangen is nog niet duidelijk. ProRail zal daarvoor in overleg moeten gaan met allerlei belanghebbenden, zoals provincies, gemeenten en omwonenden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen