Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden Poolse winkel vrezen voor hun veiligheid

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 19:46

Bewoners van appartementencomplex de Parel in Panningen zijn bezorgd naar aanleiding van de brandstichting bij de Poolse supermarkt van afgelopen zaterdag.

De winkel is nog maar een maand open, maar volgens omwonenden zijn er al drie incidenten geweest met een poging brand te stichting dit weekend.

Steekvlam
Bewoner John van den Bongard hoorde rond drie uur 's nachts een bestelbusje bij de winkel. Hij sloeg niet direct alarm. Het gebeurt wel vaker dat ondernemers hun voorraad 's nachts aanvullen. Pas toen hij een knal hoorde en een steekvlam zag, wist hij dat het mis was en sloeg alarm.

De centrummanager van Panningen, Jan Bouten heeft de winkeleigenaar enkele weken geleden bezocht en toen was er geen reden tot zorgen, zegt hij.

Link
Uit onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat de winkel in Panningen een link heeft met een winkel in Heeswijk-Dinther. Daar werd ook een aanslag gepleegd. De eigenaar van de Limburgse winkel heeft volgens de omroep ook een winkel in Oss die hij enige tijd samen runde met de eigenaar van de winkel in Heeswijk-Dinther. De aanslag in Panningen is de achtste aanslag op een Poolse supermarkt in Nederland.

Buurtonderzoek
Volgens de centrummanager is het prioriteit dat de rust snel terugkomt. Die mening delen de bewoners. Zij vinden dat de rust snel terug moet komen. De politie geeft aan dat een buurtonderzoek is gestart. Bewoners wordt gevraagd om alert te zijn en bij verdachte situaties direct de politie te bellen. De gemeente gaat komende maand uit voorzorg cameratoezicht instellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen