Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden ontplofte flat Heerlen 5 weken niet naar huis

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 10:30

Gedupeerde omwonenden van de ontplofte flat in Heerlen kunnen maximaal 5 weken niet terug naar hun woning.

Dat is dinsdagochtend bekend geworden tijdens een bewonersoverleg dat georganiseerd was door woningcorporatie Wonen Zuid.

Voor 1 juni hersteld
Voor 1 juni moeten de omliggende appartementen weer allemaal zijn hersteld. Dat geldt niet voor het ene appartement in het getroffen complex dat nog bewoond was. Die woning is onbewoonbaar. De bewoner krijgt vervangende huisvesting aangeboden.

Onderdak
De meeste mensen die door de explosie in het flatgebouw aan de Van Weerden Poelmanstraat niet terug naar huis kunnen, hebben afgelopen nacht doorgebracht bij bekenden. Slechts 6 mensen hebben gebruik gemaakt van het onderdak dat zorginstelling Sevagram bood. Omdat ze voor langere tijd onderdak nodig hebben, is er een structurele oplossing nodig, zegt woningstichting Wonen Zuid, die het complex beheert.

Schade opnemen
Mensen die de komende weken hun huis niet in kunnen, mogen vandaag of morgen wel met een expert onder begeleiding de schade aan hun woning gaan opnemen. Gisteravond mochten ze al onder begeleiding spullen uit hun woning halen die ze de komende tijd nodig hebben.

Lees ook: Zwaargewonde man Heerlen dinsdag weer naar huis

Grote explosie
Rond 8 uur gisterochtend vond er een grote explosie plaats in een van de appartementen van het complex aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen. De meeste woningen in het complex waren leeg in afwachting van renovatie. Maar ook omliggende woningen liepen grote schade op. Bij het incident raakten drie mensen gewond.

Dinsdag begint het onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Lees ook: Start onderzoek naar oorzaak van explosie flat in Heerlen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen ontploffing 20-04-2015
Etage weggevaagd bij ontploffing Heerlen
Liveblog: Ontploffing Heerlen
Eén appartement in ontploft gebouw Heerlen bewoond
Eerste omwonenden ontplofte flat Heerlen mogen terug
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen