Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden horen krachtige knal: vuur in de schuur

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 19:47

De brandweer in Valkenburg is massaal uitgerukt voor een schuurbrand.

Aanleiding voor de massale uittocht richting de Nieuweweg is niet de grootte van de brand, maar het niet functioneren van een waterpunt ter plaatse. "De extra brandweerwagens moeten de collega's van voldoende bluswater voorzien", laat een woordvoerster van de brandweer weten.

Ontplofte gasfles
De brandmelding kwam iets na 19:00 uur bij de centrale binnen. Oorzaak van de schuurbrand is vermoedelijk een ontplofte gasfles, volgens de woordvoerster. "Wij zijn door verschillende mensen gebeld, die vlak voor de brand een harde knal hebben gehoord. Vandaar het vermoeden."

Naastgelegen schuur
Gevaar dat de brand overslaat naar nabijgelegen woningen is er volgens de woordvoerster niet direct. "Het schuurtje staat ver genoeg van de huizen af." Wel bestaat de kans dat het vuur een naastgelegen schuur bereikt. De Nieuweweg is een straat met verschillende hotels.

Veilig
Iets na 20:00 uur laat de brandweer weten dat het gelukt is om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de schuur van de buren. De schuur die in de hens heeft gestaan, is wel flink beschadigd. De brand is inmiddels onder controle. Het nablussen zal nog enige tijd in beslagnemen.

Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen