Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden horen harde knal: plofkraak in Blerick

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 6:21

Een geldautomaat van de Rabobank in Blerick is donderdagochtend opgeblazen bij een plofkraak. Of er geld is buitgemaakt, is nog onbekend. De daders zijn gevlucht.

De plofkraak vond rond 3:30 uur plaats bij een geldautomaat aan de Carleyspassage. De politie is erover gealarmeerd, nadat omwonenden een harde knal hebben gehoord.

Beschadigd
De politie meldt dat er bij de explosie geen gewonden zijn gevallen. Wel zijn omliggende panden door de ontploffing beschadigd. De bewoners van zes seniorenwoningen in een complex dat tegenover de ontplofte geldautomaat ligt, is kortstonding geƫvacueerd geweest, laat een woordvoerster van de politie weten. "Zij konden in de vroege ochtend alweer naar huis terug."

Ooggetuige Frans Berden hoorde een flinke knal en zag twee mannen:

Daders
De plofkraak is vermoedelijk gepleegd door twee daders, die na de kraak op een scooter zouden zijn gevlucht, laat de politie weten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is inmiddels ter plaatse. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

Camerabeelden
De politie is op zoek naar getuigen en vraagt om camerabeelden waarop de mogelijke daders zouden kunnen zijn vastgelegd.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen