Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden horen harde knal: plofkraak in Blerick

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 6:21

Een geldautomaat van de Rabobank in Blerick is donderdagochtend opgeblazen bij een plofkraak. Of er geld is buitgemaakt, is nog onbekend. De daders zijn gevlucht.

De plofkraak vond rond 3:30 uur plaats bij een geldautomaat aan de Carleyspassage. De politie is erover gealarmeerd, nadat omwonenden een harde knal hebben gehoord.

Beschadigd
De politie meldt dat er bij de explosie geen gewonden zijn gevallen. Wel zijn omliggende panden door de ontploffing beschadigd. De bewoners van zes seniorenwoningen in een complex dat tegenover de ontplofte geldautomaat ligt, is kortstonding geëvacueerd geweest, laat een woordvoerster van de politie weten. "Zij konden in de vroege ochtend alweer naar huis terug."

Ooggetuige Frans Berden hoorde een flinke knal en zag twee mannen:

Daders
De plofkraak is vermoedelijk gepleegd door twee daders, die na de kraak op een scooter zouden zijn gevlucht, laat de politie weten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is inmiddels ter plaatse. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

Camerabeelden
De politie is op zoek naar getuigen en vraagt om camerabeelden waarop de mogelijke daders zouden kunnen zijn vastgelegd.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen