Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonenden horen harde knal: plofkraak in Blerick

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 6:21

Een geldautomaat van de Rabobank in Blerick is donderdagochtend opgeblazen bij een plofkraak. Of er geld is buitgemaakt, is nog onbekend. De daders zijn gevlucht.

De plofkraak vond rond 3:30 uur plaats bij een geldautomaat aan de Carleyspassage. De politie is erover gealarmeerd, nadat omwonenden een harde knal hebben gehoord.

Beschadigd
De politie meldt dat er bij de explosie geen gewonden zijn gevallen. Wel zijn omliggende panden door de ontploffing beschadigd. De bewoners van zes seniorenwoningen in een complex dat tegenover de ontplofte geldautomaat ligt, is kortstonding geƫvacueerd geweest, laat een woordvoerster van de politie weten. "Zij konden in de vroege ochtend alweer naar huis terug."

Ooggetuige Frans Berden hoorde een flinke knal en zag twee mannen:

Daders
De plofkraak is vermoedelijk gepleegd door twee daders, die na de kraak op een scooter zouden zijn gevlucht, laat de politie weten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is inmiddels ter plaatse. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

Camerabeelden
De politie is op zoek naar getuigen en vraagt om camerabeelden waarop de mogelijke daders zouden kunnen zijn vastgelegd.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen