Overslaan en naar de inhoud gaan

Omwonende windmolenpark niet blij: 'Wil er blijven wonen’

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 19:10

Martin Claassen, omwonende van het toekomstige windmolenpark bij het buurtschap Heierhoeve en langs het spoor in Blerick en Boekend, is teleurgesteld dat het Limburgs Parlement vrijdag groen licht voor de windmolens heeft gegeven.

"Er komt een windmolen op 400 meter van ons huis. Als ze die nu hadden weggelaten, had ik er mee kunnen leven, maar dit is teleurstellend", vertelt hij aan L1.

Onverwachts
Een kleine meerderheid van de coalitie besloot vrijdagmiddag dat het windmolenpark er gaat komen. Iets wat Claassen niet had gedacht. "Ik had niet verwacht dat de partijen zo strak een eenheid zouden vormen en zo strak zouden stemmen."

Lees ook: Groen licht voor windmolenpark ondanks politieke crisis

Verhuizen of blijven?
D66-gedeputeerde Hans Teunissen liet weten dat de bewoners van twaalf huizen een
verhuisregeling wordt aangeboden. Als ze er willen blijven wonen, worden zij volgens hem 'ruimhartig gecompenseerd'. Claassen hoopt op een goede regeling. "Het ligt helaas in de handen van Greenpark, maar had liever gehad dat het in de handen lag van de provincie. Ik zou er het liefst blijven wonen, maar ik denk dat er weinig mogelijkheden zijn om maatregelen te treffen. Een hoge boom plaatsen, haalt namelijk niet de overlast van de windmolen weg."

Of Claassen verdere stappen tegen het besluit gaat nemen, weet hij nog niet. "Het ligt er aan met welke regeling ze gaan komen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen