Overslaan en naar de inhoud gaan

Omvang reorganisatie DSM verrast De Unie en FNV

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 8:18

De aankondiging dat DSM zo'n 500 banen gaat schrappen, heeft de vakbonden De Unie en FNV verrast.

Dat er banen zouden verdwijnen werd al verwacht, maar aantallen waren nog niet bekend.

Lees ook: DSM schrapt 500 banen in Nederland

Vooral Limburg
Volgens vakbondsbestuurder Patrick Meerts wordt met name het Limburgse personeel van DSM door de reorganisatie getroffen. Bij de reorganisatie die dinsdag werd aangekondigd, gaat het bedrijf vooral snijden in de ondersteunende diensten. Die zijn in Nederland met name gevestigd op het hoofdkantoor in Heerlen en het landelijk hoofdkantoor in Sittard.

Kritisch
FNV-bestuurder Wilfred Jonkhout liet weten 'kritisch' te zullen kijken naar de uitwerking van de plannen. "We spannen ons ervoor in om zoveel mogelijk mensen binnen dan wel buiten DSM weer aan het werk te krijgen. Alles is erop gericht om mensen van werk naar werk te helpen. Daarover zijn ook afspraken gemaakt met DSM. Er ligt een goed sociaal plan dat in ieder geval geldt tot 2018."

Gesprek
De vakbonden zijn op dit moment met DSM Nederland in overleg over een afvloeiingsregeling voor het boventallig personeel.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
Nieuwe cao chemieconcern DSM stap dichterbij
DSM rekent op herplaatsing van veel mensen
DSM schrapt 150 banen in Limburg
Impressie nieuw hoofdkantoor DSM in Maastricht (15 jul 2021)
Vakbonden begrijpen strategiekeuze DSM
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen