Overslaan en naar de inhoud gaan

Omtzigt-bedreiger Danny opgepakt na 'opruiende' berichten

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 13:56

Danny V. (26) is opnieuw gearresteerd. De Heerlenaar, die onlangs werd veroordeeld voor het bedreigen van Kamerlid Pieter Omtzigt, is maandagavond aangehouden voor opruiing.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Omtzigt-bedreiger Danny: beroepsdemonstrant werd symbool

'Zal je doodslaan'
Danny werd in augustus landelijk nieuws na het bedreigen van CDA-politicus Omtzigt. De Heerlense twintiger was in Den Haag om te protesteren tegen de nieuwe corona-spoedwet. Toen Omtzigt toevallig passeerde, liepen Danny en zijn medestanders achter de politicus aan. 'Ik zal je doodslaan, mongool. Kankermongool', riep de Heerlenaar.

Tijdens zijn proces, in november, gaf hij aan dat hij zich niets meer kan herinneren van die dag. Hij had gedronken en zat nog vol adrenaline van het protest. Dat protest was in zijn ogen buitenproportioneel ruw beëindigd door de politie.

Social media
Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier maanden, een straf waar justitie overigens beroep tegen aantekende. Twee maanden na die veroordeling is Danny dus opnieuw opgepakt. Hij wordt verdacht van opruiing via social media; de Heerlenaar zou via die weg een rol hebben gehad in de 'avondklokrellen'. Advocaat Bjorn Jegers wil niet reageren op de arrestatie.

Lees ook: Voorwaardelijke celstraf voor Kamerlid-bedreiger Danny

'Pak me dan'
Danny demonstreert al jaren, maar de laatste maanden lijkt zijn focus op de coronamaatregelen te liggen. Het invoeren van de avondklok is één van die maatregelen waar de twintiger zich momenteel tegen verzet. 'Deze jongeman gaat nu naar buiten, pak me dan als je kan', schreef hij zaterdagavond op Facebook. Het is niet bekend voor welke berichten hij nu is aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen