Overslaan en naar de inhoud gaan

Omtzigt-bedreiger Danny opgepakt na 'opruiende' berichten

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 13:56

Danny V. (26) is opnieuw gearresteerd. De Heerlenaar, die onlangs werd veroordeeld voor het bedreigen van Kamerlid Pieter Omtzigt, is maandagavond aangehouden voor opruiing.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Omtzigt-bedreiger Danny: beroepsdemonstrant werd symbool

'Zal je doodslaan'
Danny werd in augustus landelijk nieuws na het bedreigen van CDA-politicus Omtzigt. De Heerlense twintiger was in Den Haag om te protesteren tegen de nieuwe corona-spoedwet. Toen Omtzigt toevallig passeerde, liepen Danny en zijn medestanders achter de politicus aan. 'Ik zal je doodslaan, mongool. Kankermongool', riep de Heerlenaar.

Tijdens zijn proces, in november, gaf hij aan dat hij zich niets meer kan herinneren van die dag. Hij had gedronken en zat nog vol adrenaline van het protest. Dat protest was in zijn ogen buitenproportioneel ruw beëindigd door de politie.

Social media
Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier maanden, een straf waar justitie overigens beroep tegen aantekende. Twee maanden na die veroordeling is Danny dus opnieuw opgepakt. Hij wordt verdacht van opruiing via social media; de Heerlenaar zou via die weg een rol hebben gehad in de 'avondklokrellen'. Advocaat Bjorn Jegers wil niet reageren op de arrestatie.

Lees ook: Voorwaardelijke celstraf voor Kamerlid-bedreiger Danny

'Pak me dan'
Danny demonstreert al jaren, maar de laatste maanden lijkt zijn focus op de coronamaatregelen te liggen. Het invoeren van de avondklok is één van die maatregelen waar de twintiger zich momenteel tegen verzet. 'Deze jongeman gaat nu naar buiten, pak me dan als je kan', schreef hij zaterdagavond op Facebook. Het is niet bekend voor welke berichten hij nu is aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen