Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden wethouder Palmen wil nieuw integriteitsonderzoek

Geplaatst opwoensdag 6 december 2017 - 14:40

De in opspraak geraakte Brunssumse wethouder Jo Palmen wil een nieuw onderzoek naar zijn integriteit.

Hij verwerpt de uitkomsten van het voor hem negatief uitgevallen integriteitsonderzoek en wil zich tegen de aantijgingen verweren.

Rectificatie
De omstreden wethouder laat woensdag weten twee advocaten, zijn zoon en zijn kompaan Van Geelkerken, in de arm te hebben genomen. "Ik verlang een onpartijdige en onafhankelijke contra-expertise van het integriteitsrapport dat buiten mij om is opgesteld en mij ten laste is gelegd", laat Palmen weten. "Ik heb het volste vertrouwen in het resultaat van zo’n second opinion en op rectificatie van alle aantijgingen."

Groot risico
De gemeenteraad van Brunssum benoemde Palmen tot wethouder zonder een integriteitstoets af te wachten. Toen die er alsnog kwam, viel dat negatief voor Palmen uit. Hij wordt in het rapport een groot risico voor de gemeente Brunssum genoemd.

Opgestapt
Een meerderheid van de gemeenteraad wilde Palmen vorige week na een debat over het onderzoek niet wegsturen. Burgemeester Luc Winants stapte daarom maandagavond op. Vanaf 1 januari wordt Gerd Leers waarnemend burgemeester.

Opstappen
Minister Kajsa Ollongren wil ook dat Palmen opstapt, liet zij dinsdag weten. Volgens Palmen is tegen hem "een ongekend negatieve en ongefundeerde publiciteitscampagne gestart." Hij wil verder geen toelichting geven.

Lees ook: Minister vindt dat wethouder Jo Palmen moet vertrekken

Gemeenteraad aan zet
Palmens
raadsman Twan Tak liet weten dat de gemeenteraad aan zet is om een nieuw onderzoek uit te laten voeren. De eerstkomende raadsvergadering is komende dinsdagavond. Een raadslid van de coalitie liet woensdag weten dat dinsdag een onderzoekscommissie zal worden samengesteld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen