Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden wethouder Jo Palmen treedt af

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 20:46

Wethouder Jo Palmen van Brunssum stopt per 25 december.

Dat heeft hij dinsdag in een brief aan waarnemend burgemeester Gerd Leers laten weten, zo meldt Zo-NWS.

Ziekte
Palmen zit al een tijdje thuis. Hij legde op 30 augustus het werk neer wegens ziekte. Zijn werk werd overgenomen door Jo Mertens, die de functie nu definitief gaat invullen. Dat nieuws kwam dinsdag voor veel partijen als een verrassing. Maar de fractie BBB/Lijst Palmen zegt de continuïteit in het college te willen houden.

Benoeming
Palmen werd in mei 2018 benoemd als wethouder in Brunssum, terwijl er ook een integriteitsonderzoek tegen hem liep. Hij had als eigenaar van een stuk grond een conflict met de gemeente, terwijl hij als wethouder over grondzaken ging. Ook stond Palmen bekend om uitspraken over collega's die als respectloos werden ervaren. De benoeming van Palmen als wethouder was voor toenmalig burgemeester Luc Winants de reden om op te stappen.

Lees ook: Brunssumse wethouder Jo Palmen legt tijdelijk functie neer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen