Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden wethouder Jo Palmen treedt af

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 20:46

Wethouder Jo Palmen van Brunssum stopt per 25 december.

Dat heeft hij dinsdag in een brief aan waarnemend burgemeester Gerd Leers laten weten, zo meldt Zo-NWS.

Ziekte
Palmen zit al een tijdje thuis. Hij legde op 30 augustus het werk neer wegens ziekte. Zijn werk werd overgenomen door Jo Mertens, die de functie nu definitief gaat invullen. Dat nieuws kwam dinsdag voor veel partijen als een verrassing. Maar de fractie BBB/Lijst Palmen zegt de continuïteit in het college te willen houden.

Benoeming
Palmen werd in mei 2018 benoemd als wethouder in Brunssum, terwijl er ook een integriteitsonderzoek tegen hem liep. Hij had als eigenaar van een stuk grond een conflict met de gemeente, terwijl hij als wethouder over grondzaken ging. Ook stond Palmen bekend om uitspraken over collega's die als respectloos werden ervaren. De benoeming van Palmen als wethouder was voor toenmalig burgemeester Luc Winants de reden om op te stappen.

Lees ook: Brunssumse wethouder Jo Palmen legt tijdelijk functie neer

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen