Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Omstreden secretaris Geleense moskee op vrije voeten

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 13:58

Secretaris Laarbi A. (38) van de Al Houda-moskee in Geleen komt op vrije voeten. Dat bepaalde de rechtbank woensdag tijdens een pro forma-zitting.

De man wordt onder meer verdacht van oplichting, witwassen, financiering van terrorisme en deelname aan een terroristische organisatie.

Lees ook: Secretaris moskee blijft in cel vanwege terreurverdenking

Geld voor IS
Hij zou via een aantal stichtingen geld hebben ingezameld om hulp te bieden in oorlogsgebied, maar volgens justitie belandde het geld bij organisaties als IS en Al Qaida. De secretaris zit al maanden vast in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Vertaalproblemen
Zijn advocaat vindt het niet nodig dat Laarbi daar in afwachting van het proces blijft zitten. Volgens haar kloppen de beschuldigingen niet, berusten ze op misverstanden of vertaalproblemen en is het gezin van de man gebaat bij zijn vrijlating. De rechtbank gaat daar niet helemaal in mee. Ze noemt de verdenkingen 'zwaar' en de kans op herhaling is volgens de rechter aanwezig. Desondanks mag Laarbi naar huis.

Strenge voorwaarden
Dit gebeurt wel onder strenge voorwaarden. De omstreden secretaris moet onder andere een enkelband dragen, mag Nederland niet verlaten, mag niet in de moskee komen en geen contact opnemen met medeverdachte Stefan Z. Daarnaast moet hij zijn paspoort inleveren, mag hij geen hulpverleningsactiviteiten ontplooien en moet hij de aanwijzingen van politie en justitie opvolgen.

Eerder werd medeverdachte Stefan Z., voorzitter van de Geleense moskee, al onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Zo kreeg hij onder meer een contactverbod met de eigen moskee en een enkelband.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen