Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden raveparty strikt internationale dj-grootheid

Geplaatst opdinsdag 15 augustus 2017 - 17:16

Het omstreden feest Rave Atelier heeft de Ibiza-held H.O.S.H. gestrikt.

De Duitse dj, die eerder al op Tomorrowland stond, zal op 23 september zijn draaikunsten vertonen onder de kanaalbrug in Vroenhoven.

Overlast
Het is niet voor het eerst dat er onder de brug een raveparty wordt gehouden. Rave Atelier organiseerde op 29 juli ook al eens feest, waar een dikke duizend technoliefhebbers op af zijn gekomen. Maastrichtenaren klaagden na afloop over de harde muziek die tot 03:00 uur werd gedraaid.

Klachten verminderen
Hoewel de organisatie de geluidsnorm bij de eerste editie van Rave Atelier niet heeft overschreden, gaan ze wel kijken hoe ze het aantal klachten beduidend kunnen verminderen. "Want het moet uiteindelijk voor iedereen leuk blijven", zegt Tom Bastiaens van de organisatie. "Het feest gaat weer onder de brug plaatsvinden, maar dan wel binnen. De brug heeft ook een evenementenlocatie binnen, dat is normaal een museum."

Rave Atelier
Ex on the Beach-ster Wayne Siebenga en Boy Weijgertse, bekend van het programma Get The Fuck Out Of My House, organiseren de feesten samen met hun vrienden. Ze zijn hiermee begonnen omdat er in Limburg niet zoveel technofeesten zijn.

Foto: Rockateer

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewonden bij noodweer opbouw festival: 'Hart vastgehouden'
Populair feest vindt onderdak: 'Geen goed imago'
Belgische grensdorpen zwaar getroffen door wolkbreuk
Maatregelen tegen modderstroom en wateroverlast
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen