Overslaan en naar de inhoud gaan

Omstreden raveparty strikt internationale dj-grootheid

Geplaatst opdinsdag 15 augustus 2017 - 17:16

Het omstreden feest Rave Atelier heeft de Ibiza-held H.O.S.H. gestrikt.

De Duitse dj, die eerder al op Tomorrowland stond, zal op 23 september zijn draaikunsten vertonen onder de kanaalbrug in Vroenhoven.

Overlast
Het is niet voor het eerst dat er onder de brug een raveparty wordt gehouden. Rave Atelier organiseerde op 29 juli ook al eens feest, waar een dikke duizend technoliefhebbers op af zijn gekomen. Maastrichtenaren klaagden na afloop over de harde muziek die tot 03:00 uur werd gedraaid.

Klachten verminderen
Hoewel de organisatie de geluidsnorm bij de eerste editie van Rave Atelier niet heeft overschreden, gaan ze wel kijken hoe ze het aantal klachten beduidend kunnen verminderen. "Want het moet uiteindelijk voor iedereen leuk blijven", zegt Tom Bastiaens van de organisatie. "Het feest gaat weer onder de brug plaatsvinden, maar dan wel binnen. De brug heeft ook een evenementenlocatie binnen, dat is normaal een museum."

Rave Atelier
Ex on the Beach-ster Wayne Siebenga en Boy Weijgertse, bekend van het programma Get The Fuck Out Of My House, organiseren de feesten samen met hun vrienden. Ze zijn hiermee begonnen omdat er in Limburg niet zoveel technofeesten zijn.

Foto: Rockateer

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewonden bij noodweer opbouw festival: 'Hart vastgehouden'
Populair feest vindt onderdak: 'Geen goed imago'
Belgische grensdorpen zwaar getroffen door wolkbreuk
Maatregelen tegen modderstroom en wateroverlast
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen